Hur mycket behöver du göra för att lyckas som frilansare

Tja, hur överdådigt gillar du att leva? Vilken typ av mat gillar du att äta? Vilken typ av kläder bär du? Vad är din månatliga “nut”-dina genomsnittliga utgifter varje månad?

Du kommer att behöva svaren på dessa frågor, särskilt den sista, innan du kan räkna ut hur mycket du behöver göra för att överleva. Chanserna är att det kommer att finnas ytterligare kostnader du inte har tänkt på, som, sjukförsäkring och egenföretagande skatter. Dessa två kostnader ensam kan kosta dig väl över $10K per år.

Det belopp du behöver göra som frilansare beror på dina specifika omständigheter som ditt land, dina utgifter, skatter, marknaden du är i, din konkurrens och så vidare. Detta innebär att du måste sitta och forska varje enskild faktor som bidrar till dina potentiella kostnader och sedan beräkna dina tim-eller projektbaserade avgifter på det.

Detta är inte en lätt uppgift och ibland kan du hitta dig själv undercharging dina kunder, men detta är också en del av att vara en frilansare. Du och bara du är ansvarig för allt och du är den enda person som måste kontrollera alla delar av ditt frilansuppdrag, inklusive det belopp du behöver göra för att upprätthålla.

This entry was posted in My Blog. Bookmark the permalink.