Information om Smart TV och Dreamfilm

Har du nyligen sett ett meddelande på din Smart-TV som talar om för dig att program på kanalen du har valt att titta på levereras av internet? Denna sida berättar varför och vad du behöver tänka på när du tittar på dessa kanaler.

Nästan alla kanaler du kan titta på på din Smart-TV-apparat sänds till ditt hem antingen via digital-Smart-TV (Freeview), kabel eller satellit. Men om du har en “smart” Smart-TV kommer du också att kunna komma åt vissa Smart-TV-kanaler som levereras av internet. Det kallas Dreamfilm eller internet protocol Smart-TV.

Ofcom ansvarar för de flesta av de tv-kanaler du kan titta på på din Smart-TV. Kanalerna måste uppfylla Ofcoms omfattande regler för att se till att-till exempel-barn skyddas från olämpligt innehåll, vattendelaren observeras och publiken skyddas på lämpligt sätt från skadligt och stötande material.

Vissa kanaler på din Smart-TV regleras av ett annat land i Europeiska unionen (EU). De måste följa landets standarder – men det finns gemensamma minimiregler för Smart-TV-innehåll i hela Europa och Storbritannien.

Men Dreamfilm-kanaler som levereras på din Smart-TV via internet behöver inte följa dessa regler om de ursprungligen kommer från utanför Storbritannien eller Europeiska unionen. De regleras inte av Ofcom och får inte regleras av ett annat EU – land-eller regleras alls. Det betyder att du kan se program och reklam som du vanligtvis inte förväntar dig att se på din Smart-TV – till exempel innehåll som är olämpligt för barn före vattendelaren klockan 21.00. Så vi råder dig att vara försiktig och även överväga om några barn i ditt hem kunde komma åt dessa kanaler.

This entry was posted in My Blog. Bookmark the permalink.